Snabb nyhet från Trejon

FOOBAR
Denna nya kompaktlastare blir en del av Trejon Flexitrac 12-serie, och har både likheter och skillnader mot övriga modeller. Bland annat är bakänden något längre för att rymma den nya 4-cylindriga Yanmar dieselmotorn. Foto: Trejon

Enligt Trejon är en av de stora nyheterna med den nya kompaktlastaren att den har en framkörningshastighet på upp till 28 kilometer i timmen. Något man valt att satsa på för att möta en stor efterfrågan på marknaden. Lastaren är utrustad med en ny 48 hästkrafters 4-cylindrig Euro5 motor från Yanmar, som enligt tillverkaren ska ge rejält med kraft både vid arbete och vägtransport. Jämfört med övriga modeller i 12-serien ger den nya motorn en högre effekt och även ett högre vridmoment vilket är förutsättningen för den höga framkörningshastigheten.

Precis som övriga modeller i 12-serien har lastaren en kraftig parallellförd lastare som är utrustad med dubbla lyftcylindrar och Z-länk för tiltfunktionen. Konstruktionen ger en lyftkraft på 2 000 kilo.

Enligt Trejon levereras maskinen i standardutförandet med elektrisk hög och lågväxel, Trima/SMS-redskapsfäste, hydrauliskt redskapslås, 3:e hydraulfunktion, 4-hjulsdrift, motorvärmare samt LED trafik- och arbetsbelysning.

– Vi jobbar vidare med vårt koncept ”allt ingår” och även om det inte kan tas helt ordagrant så har vi en väldigt hög utrustningsnivå som standard på alla våra Flexitrac modeller. Allt för att ge kunden ett prisvärt paket färdigt från fabrik, säger Johan Schols, sälj- och marknadsansvarig på Trejon, i ett uttalande. 

%fnStyrtext(isabella)%

 

Rulla till toppen